Hakkimisnoad

3 items total
Hakkimisnuga CLASSIC 16 cm, Wüsthof
113 €
WU468016
Hakkimisnuga OLIVE 19 cm, oliivipuust käepide, Forged FORGEDSDV623200
Hakkimisnuga PRO 16 cm, Zwilling
156 € –30 %
109 €
ZW38415161

Cleaver nuga - teie võimas köögi tööriist

Mis on noa ja milleks saab noa kasutada?

Kirves on suur nuga, mis meenutab ristkülikukujulise teraga kirvest. Kuigi see võib tunduda ebamugav, kui hakkate seda kasutama, tõuseb see sama tihti kui teie kokanuga. Selle tugevat mitmeotstarbelist tera võib kasutada:

  • suurte pehmete luutükkide tükeldamine
  • suurte lihatükkide läbilõikamine
  • suurte köögiviljade, nagu kõrvits, kapsas või suvikõrvits, lõikamine
  • kõikvõimalike köögiviljade tükeldamine
  • küüslauguküünte purustamine
  • kala fileerimine
  • tükeldatud koostisosade üles kühveldamine ja kandmine potti, pannile või wokki

Kui palju on erinevaid noakäärid?

Veebisaidil Kulina leiate valiku kõrgekvaliteedilisi nootasid sellistelt maailmakuulsatelt kaubamärkidelt nagu Wusthof ja Zwilling. Õige noa valimine on väga oluline ja sõltub sellest, millist ülesannet soovite kõige sagedamini täita ja milliseid koostisosi soovite sellega valmistada. Võimalik on osta mitut sorti käärid, mille terad on erineva kuju ja suurusega ning igaühel neist on oma omadused.

  • Lihakirves

Lihakirves on köögivahend, mida kasutatakse suurte lihaosade, kõõluste ja luude läbilõikamiseks. Lõiketera võib kasutada nii pehmemate lihatükkide kui ka luude, kõhrede ja jämedate osade tükeldamiseks. See saab vaevata hakkama veise-, sea- ja kalalihaga ning seda kasutatakse tavaliselt praadide ja kanade lõhkumiseks.

  • Hiina kirves

Hiina köögis kasutatakse üldiselt suuri noad, mida tuntakse kui "hiina käärid", kuid need sobivad ka mitmesuguste koduste toiduvalmistamisviiside valmistamiseks. Neil on pehme kumerusega lai tera ja ümardatud servaga. Sa leiad end iga päev hiina noa järele haaramas, et tükeldada, viilutada, kuubikuteks lõigata ja hakkida kõik koostisosad oma lemmiktoitude jaoks.

  • Köögiviljakirves

Köögiviljakirves - suur, kandiline nuga, millel on väga lai tera - sobib ideaalselt suurte köögiviljade, nagu kapsas, lõikamiseks, kõvade köögiviljade, nagu porgand, sibul ja seller, aga ka pehmemate, nagu tomatid, tükeldamiseks.

Kuidas hoolitseda oma noa eest?

Kööginoad on üsna suur investeering, nii et kui soovite, et teie noa kestaks kaua, järgige kindlasti neid lihtsaid reegleid, kuidas oma noad puhastada ja hoiustada:

  • noad on sageli nõudepesumasinas pestavad, kuid soovitame puhastada nuga käsitsi, kuna nõudepesuvahendid võivad kahjustada terasetera pinda
  • kui noal on puidust käepide, ärge pange seda nõudepesumasinasse
  • puust käepideme kuivamise vältimiseks õlitage need regulaarselt linaõli või mesilasvahaga
  • hoidke oma singinuge eraldi, et terad ei läheks tuhmiks. Kasutage noaplokki või -tahvlit või nugade kohvrit
  • teritage oma noa regulaarselt noa teritaja abil -
  • kasutage lõikelauda, mis on noasõbralik ja piisavalt suur, et sinki, mida soovite tükeldada, mahutada