Toidukuivatid

2 items total
Toidukuivati CI IR D5, infrapuna, YDEN
640 €
YDYISD5

Toidukuivati - parim vahend toidu pikaajaliseks säilitamiseks dehüdreerimiseks

Mis on toidukuivatid?

Toidukuivati, mida sageli nimetatakse toidukuivati, on köögivahend, mida kasutatakse selliste toiduainete nagu puuviljade, köögiviljade, seente, maitsetaimede ja liha kuivatamiseks. Toiduained säilitatakse kuivatamise teel, mis samuti pikendab toidu säilivusaega ja takistab mikroobide, hallituse ja pärmi teket.

Toidukuivatid koosnevad sageli reastest riiulitest või salvedest, mille kütteelement ja ventilaator on paigutatud seadme põhja- või ülemisse ossa. Toiduainete ühtlaseks kuivatamiseks salvedel toodetakse kuumutuselemendi abil soojust ja seda levitab ventilaator.

Kõik, mida peate tegema, on viilutatud või tükeldatud toiduained salvedele paigutada ning määrata temperatuur ja kestus. Kuivatusaeg sõltub kuivatatava toidu tüübist ja paksusest, nii et parima tulemuse saamiseks järgige kindlasti tootja juhiseid.

Alternatiiviks õhukuivatusele on päikesekuivatus, kuid see võtab palju kauem aega (isegi mitu päeva, kuni toit täielikult kuivab) ja toidu kuivatamiseks on vaja päikesepaistelist kohta, kus on madal õhuniiskus ja minimaalne temperatuur 30 °C. Kui te ei soovi osta mingeid lisaseadmeid, võite proovida toitu kuivatada ka ahjus temperatuuril 60 °C.

Veebisaidil Kulina leiate mõned mitmekülgsed elektrilised dehüdraatorid, mida on valmistanud sellised mainekad ettevõtted nagu WMF.

Kas dehüdreeritud toit on sama tervislik kui värske?

Dehüdreeritud toit võib olla toitev ja tervislik alternatiiv. Siiski ei ole see nii kasulik kui värske toit. Toidu kuivatamine võib siiski vähendada toidujäätmeid ja pakkuda tervislikumat alternatiivi ebatervislikele suupistetele nagu krõpsud või popkorn. Kuid, on oluline kasutada kvaliteetseid koostisosi ja hoiduda lisatud suhkrutest ja säilitusainetest.

Millised on elektrilise toidukuivati kasutamise eelised?

  • Toidu kuivatamine võib takistada kahjulike saasteainete kasvu, pikendades seega selle säilivusaega ja aastaringset kättesaadavust
  • Toidu kuivatamine muudab ka toodete maitset ja tekstuuri, andes sageli kuivatatud toiduainetele, näiteks puuviljadele, magusama ja kontsentreerituma maitse
  • See vähendab toiduainete kaalu ja mahtu, mida on lihtsam ladustada
  • saate hõlpsasti teha oma lastele tervislikke suupisteid (kuivatatud õunad kaneeliga jne) ja isegi jõulukaunistusi, nagu kuivatatud apelsiniviilud