Kondiitrinoad

1 items total
Kondiitrinuga GOURMET 26 cm, Wüsthof
86 €
WU1035047726

Kondiitritoodete noad - suurepärane vahend oma kookidega tegelemiseks

Mis on kondiitritoodete nuga?

Kondiitritoodete nuga on eriline kööginuga. See on pikk ja elegantne ning sobib hästi kookide ja küpsetiste lõikamiseks.

Mille poolest erineb kondiitritoodete nuga teistest kööginugadest?

Järgmised omadused on kondiitrinugadele iseloomulikud ja muudavad need sobivaks kookide ja erinevate küpsetamistööde tegemiseks:

  • Hammastatud servaga: Ideaalne kondiitritoodete koorikute korralikuks lõikamiseks. Õrnade kookide ja küpsetiste portsjoniteks jagamisel on abiks pisike hammustus.
  • Pikk tera aitab kooke ahju ja ahjust välja tõsta, biskviit- ja ümmargusi kooke horisontaalselt läbi lõigata.
  • Lai tera: Lai tera on spetsiaalselt mõeldud koogipõhjade lõikamiseks, jagamiseks ja serveerimiseks ning seda võib kasutada ka täidiste, nagu glasuur ja moos, pealekandmiseks.
  • Ümar ots: võimaldab koogid ja küpsetised hõlpsasti ja vigastusteta küpsetusvormidest eemaldada.

Kuidas tuleks kondiitritoodete nuga teritada?

Tera ebatavalise kuju tõttu ei saa kondiitritööriistu teritada tavalise noateritaja abil. Selle asemel vajate keraamilist lihvimisvarrast, mida mõnikord nimetatakse ka teritusvarrasteks. Seda tuleb rakendada järgmiselt:

  • Leidke noa kaldus külg. Kääridega nugadel on alati üks lame ja üks kaldus külg. Te teritate selle poole, mis on kaldus, kuna see on see, mis teeb selle lõikamise.
  • Kondiitritoodete nuga tuleb teritada, lihvides iga osa hammastuste vahel, seega ei ole kahjuks mingit otseteed. Korrake seda protsessi, kuni kõik avaused on lihvitud, hoides lihvimisvarrast kogu aeg paralleelselt kaldus servaga, hoides seda samal ajal lamedalt kaldus serva nurga suhtes.

Kui otsite veel tööriistu kookide küpsetamiseks ja kaunistamiseks, vaadake meie pakkumist kaunistusspaatlitest, kookide serveerijatest ja küpsetuspannidest.

Kuidas hoolitseda oma kondiitritoodete noa eest?

Kööginoad on üsna suur investeering, nii et kui soovite, et teie kondiitritoodete nuga kestaks kaua, järgige kindlasti neid lihtsaid reegleid oma nugade puhastamiseks ja säilitamiseks:

  • noad on sageli nõudepesumasinas pestavad, kuid soovitame puhastada nuga käsitsi, kuna nõudepesuvahendid võivad kahjustada terasetera pinda
  • kui noal on puidust käepide, ärge pange seda nõudepesumasinasse
  • puust käepideme kuivamise vältimiseks õlitage need regulaarselt linaõli või mesilasvahaga
  • hoidke oma nuga eraldi, et terad ei muutuks tuhmiks. Kasutage noaplokki või nugade kohvrit
  • teritage oma nuga regulaarselt