Leivanuga FIBRE CARBON 2 26 cm, de Buyer

Code: DB428626
Brand: de Buyer
91,53 € –28 %
Leivanuga FIBRE CARBON 2 26 cm, de Buyer
91,53 € –28 % 65,40 €
Veebis laos (1 pcs)

De Buyer leivanõel on 25,6 cm pikkune hammastatud tera, mis on valmistatud kvaliteetsest saksa söögiriistaterasest. Ekstreemne teravus, unikaalne noa tasakaalusüsteem, mis vastab koka vajadustele. Käepide mugavaks ja väsimusvabaks tööks.

Detailed information

Product detailed description

POPIS

De Buyer'i Fibre Karbon 2 kollektsiooni kuuluval leiva- ja kondiitrinugal on hammastatud pikk tera ja äärmiselt terav. See nuga sobib tänu oma saeterale ideaalselt leiva ja muude küpsetiste lõikamiseks. See saab hakkama isegi kõva koorikuga ja lõikab korralikke viilusid ilma kohevat muru rikkumata.

Tera on valmistatud kvaliteetsest saksa roostevabast terasest X50CrMoV15 (spetsiaalne noateras), mille kõvadus on 56 HRC (Rockwelli kõvadusskaala). FK2-seerias on ainulaadne süsteem, mis tasakaalustab noa vastavalt individuaalse koka vajadustele. Lihtsalt keerake käepidemel olev roostevabast terasest jalg lahti ja eemaldage vajalik kogus roostevabast terasest sisestusi.

Noa käepide on valmistatud käsitsi, kihistades süsinikkiudu. See muudab selle väga vastupidavaks ja tugevaks ning annab mugava ja mugava haarde, mis võimaldab väsimusvaba lõikamist. Kaitse kaitseb sõrmi. Noahoidja on ideaalne nugade turvaliseks hoidmiseks.

SPETSIFIKATSIOONID

Noa pikkus: 40,5 cm

Tera pikkus: 26 cm

Materjal: spetsiaalne noka nocel, süsinikkiud (käepide)

Värv: hõbedane, must (käepide)

EELISED JA PUUDUSED

plus

Leivanõel on hammastatud teraga ja sobib ideaalselt leiva ja muude küpsetiste lõikamiseks.

Tera on äärmiselt terav.

Noa tera on valmistatud kvaliteetsest saksa roostevabast terasest.

Ainulaadne süsteem, mis tasakaalustab noa vastavalt koka vajadustele.

Kaitse kaitseb sõrmi. Sujuv üleminek kaitsja ja käepideme vahel.

Ergonoomiline käepide tagab turvalise, mugava ja meeldiva haarde, mis tagab väsimusvaba töö.

Nuga sobib ka professionaalseks kasutamiseks.

PRAKTILISED NÕUANDED

Nõudepesumasinas pestav: EI

Pese nuga alati ainult külmas vees, et tagada pikemaajaline teravus.

ERINEVUS LIHVIMISKIVI, NOATERITAJA JA LIHVIMISKIVI VAHEL

Kasutage noa teritajat korrapärase hoolduse ajal - enne iga noa kasutamist. Kasutage aga noa teritajat või terituskivi vaid aeg-ajalt, et taastada noa algne teravus, st kui nuga on tõesti tuhm.

NÖÖKIMISPLAAT

Nugade teritajat kasutatakse nugade regulaarseks hooldamiseks. Kasutage nugade teritaja , et kiiresti ja lihtsalt taastada oma nugade algne teravus. Kasutage tera hooldamiseks teritajat. Juba tuimale noale ei ole lihtne teravat serva luua - sel juhul valige noa teritaja või terituskivi. Teritaja on käepidemega ja lihvimisosa võib olla peenema või jämedama pinnaga. Teritaja ei ole praktiline liiga suurte nugade hooldamiseks.

Lihvimiskivi lihvimisosa võib olla valmistatud erinevatest materjalidest - teemant, keraamiline, spetsiaalne lõiketeras jne. Teritusosa pikkus tuleks valida vastavalt teritatava noatera pikkusele. Meil on teritajad teritavate osadega alates 20 cm kuni 31,5 cm - spetsiaalne lihuniku teritaja suurte nugade teritamiseks.

Noa teritamine lihvimiskiviga

broušení nože ocílkou

Hoidke teritajat ühes käes vertikaalselt ja nuga teises käes (umbes 20° kaldega teritaja pinna suhtes). Kõige parem on kasutada tuge (nt laud ja rätik, et teritaja ei libiseks), et hoida tera nurk ühtlasena kogu tera ulatuses ja hoida teritamine täpne. Töö teritajaga nõuab harjutamist, et vältida tera soovimatuid hambaid. Tõmmake nuga kannast vastu tera otsa ja korrake sama ka tera teiselt poolt (20 korda mõlemal pool). Püüdke hoida noa ja teritaja vahel sama nurk ja ärge suruge liiga tugevalt.

NOA TERITAJA

Nugade teritajat kasutatakse noa algse teravuse taastamiseks. Erinevalt noa teritajast saab see hakkama ka tuhmide nugadega. Nugade teritaja sisaldab erinevatest materjalidest valmistatud lihvimiskettaid, mida kasutate noa venitamiseks. Nugade teritamine noateritaja abil on seega väga lihtne ja kiire. Lihtsalt ajage tera paar korda mööda kogu noa pikkust lihvimisrattaga läbi ja teil on jälle täiesti terav nuga. Teritajat on vaja kasutada vaid kord kuus või siis, kui nuga on juba tuhmunud. Enne lõikamist piisab regulaarseks hoolduseks noa teritaja.

PUNANE KIVI

Nugade terituskivi on teatud teravusega pinnaga. Samuti on olemas kahe teraga jahvatuskivi, mille üks pool on jämedam ja teine pool peenem. Terituskivi kasutatakse nugade algse teravuse taastamiseks - nugade teritaja. Lihvimiskivi tuleb enne kasutamist niisutada ja noaterad tuleb asetada selle suhtes õige nurga alla (umbes 12-15°).

Noa teritamine abrasiivkivi abil

broušení nože brusným kamenem

Asetage noa tera kivi ühele otsale ja tõmmake nuga ühtlaselt veidi paremale vastu tera. Keerake nuga ja tõmmake samamoodi, kuid vastupidises suunas. Pühkige alati kogu tera pikkuses. Olge siiski ettevaatlik, et tera ei jääks lihvimiskivi servale kinni. Tõmmake nuga nii, nagu püüaksite lõigata õhukest viilu teravikust. Ärge avaldage noale liiga suurt survet. Lihvige esmalt jämedamal pinnal ja seejärel peenemal pinnal, et tera siluda ja eemaldada kobedus.

LIHVIMISKIVI TERA

Valige lihvimiskivi teravus vastavalt noa kasutusotstarbele. Tera on lihvitud jämedama servaga lihvimiskiviga, mis on ideaalne pehmete ja kiuliste koostisosade, näiteks köögiviljade või liha lõikamiseks. Peenematel lihvkividel ( väiksema jämedusega) saate sileda serva, mis sobib pigem surve kui tõmbega lõikamiseks, nt hakkimisel või nülgimisel. Saadav serv sõltub lihvimiskivi karedusest (teravusest) ja nurgast, mille all te nuga teritate.

Jahvatuskivi teravus (jämedus) on antud numbriga, mis vastab sõela silmade arvule tolli (25,4 mm) kohta, millest abrasiiv jääb sõelumisel läbi. Seega, mida suurem on number, seda tihedam on sõel ja seda peenem on abrasiiv. Rahvusvahelised standardid FEPA (Federation of European Grinding Aid Manufacturers) näitavad tera suurust, vt tabelit:

Killustiku suurus vastavalt FEPA-le

Sõnaline nimi

7, 8, 10, 12

rough

14, 16, 20, 22, 24, 30

rough

36, 40, 46, 54, 60

keskmine

70, 80, 90, 100, 120

fine

150, 180, 220, 240

väga õrn

280, 320, 400, 500, 600

eriti õrnad

800, 1000, 1200

ekstra trahv

Celozrnný chléb

TÄISTERALEIB ILMA SÕTKUMISETA

Koostisosad
3
tassi (708 ml) sooja (mitte kuuma) vett, 1 supilusikatäis kuivatatud pärmi, 1 supilusikatäis suhkrut, 1 supilusikatäis taimeõli (nt. 1 spl äädikat, 3 tassi (375 g) tavalist nisujahu või tavalist speltanisujahu, 2,5 kuni 3 tassi (324 kuni 389 g) täisterajahu, 1 kuni 1,5 spl soola, pähklid, seemned maitse järgi

Menetlus
1. Segage suures kausis soe vesi, pärm ja suhkur. Vesi ei tohi olla kuum, vaid pigem kehatemperatuuril, et pärm ei laguneks. Oodake paar minutit, kuni näete, et pärm on aktiivne ja moodustab pinnale mullid, seejärel lisage äädikas ja õli.

2. Lisage tasside kaupa tavaline jahu, segades tainast iga tassi vahel põhjalikult läbi. Nüüd lisage täisterajahu ja sool, jällegi järk-järgult, segades iga lisandi vahel põhjalikult. See tainas on väga õhuke, mahlakas ja kleepuv. Lisa seemneid, pähkleid või mida iganes sulle meeldib. Võite proovida ka maitsetaimi, kuivatatud tomateid, küüslauku või praetud sibulat.

3. Kata puhta teerätikuga ja lase soojas kohas umbes 30-40 minutit kerkida, kuni maht on kahekordistunud.

4. Kuumutage ahi 185 °C-ni. Kandke tainas spaatli abil leivapannile (tainast saab 2 leiba). Puista pinnale veel seemneid ja küpseta umbes 50 minutit, kuni leib on pealt kuldpruun. Seda, et leib on valmis, võite märgata ka lihtsalt selle järgi, et see liigub vormi külgedelt eemale ja ümberringi tekib väike lõhe. Kui võtate leiva ahjust välja, saate selle sujuvalt välja libistada traatrestile, kus see ilusti jahtub, ilma et see kõrbeks. Et kontrollida, kas leib on juba küps, koputage leiva põhja, see peaks kõlama õõnsalt.
Retsepti allikas ja retsepti pilt: https://kitchenette.cz/clanek/73-celozrnny-chleb-bez-hneteni

OMATEHTUD KÖÖMNELEIVA RETSEPT

ingredientiivid

200 g rukkijahu (võib olla ka täisterajahu), 300 g nisujahu, 200 g nisujahu (võib olla ka täistera- või speltanisujahu), terve köömne (umbes 15 g), 15 g värsket pärmi, 1 tl suhkrut (või mett, melassi, ...), 490 ml vett (võib proovida ka õlut, vadakut), 15 g soola

Domácí kmínový chléb

Menetlus
1. Murendage pärm köögikombaini kausis. Kui teil ei ole köögikombaini, siis sõtke tainas käsitsi. Lisage suhkur ja segage kahvliga, kuni see muutub õhukeseks lörtsiks. Segage veega ja segage hästi vispliga.

2. Seejärel lisage kõik muu retseptist. Lülitage masin madalale kiirusele ja laske 10 minutit sõtkuda. Kui kasutate koduküpsetajat, laske tal 30 minutit sõtkuda ja seejärel võtke tainas välja.

3. Pange töödeldud ja kleepuv tainas ideaalselt teelusikatäie õliga määritud plastkaussi. Kui teil ei ole kaanega kaussi, siis pange kauss kilekotti. Jäta toatemperatuuril üheks tunniks kerkima. Voldige selle aja jooksul üks kord. Selleks venitatakse taina servad ja volditakse need taina keskele. Teeme seda mehele otse kaussi ümberringi.

4. Tunni möödudes õlitage oma liin veidi ja venitage tainas umbes ruudukujuliseks. Murra ja pinguta, et moodustada koonus. Jahusta tainas rukkijahuga ja aseta tainakoonus õmblusega ülespoole. Võite jätta taina kerkima teerätikuga vooderdatud sõelale ja jahuga jahu. Pärast kallutamist jääb vuuk allapoole ja ei lähe küpsetamise ajal lahti. Pange tainas tagasi kotti ja laske tainal üks tund kerkida. Umbes 20 minuti pärast lülitage ahju koos küpsetuskivi ja veepanniga sisse. Kui küpsetate küpsetusplaadil, saate hiljem uuesti soojendada. Ahju peab saavutama minimaalse temperatuuri 250 °C .

5. Kallake kerkinud leib, mis on leivapanni täielikult täitnud, ettevaatlikult istutuslabidale. Tolmutage see jämeda või maisijahuga. Leib libiseb sellest paremini alla. Kui küpsetate küpsetusplaadil, siis on oluline, et te ei tõmbaks seda üldse välja. See jahtub kiiresti ja leib praguneb ümberringi. Valmistage veekeetjast umbes 200 ml kuuma vett, habemenoad ja istutuslapp. See läheb nüüd väga kiiresti. Eriti hoiduge auru eest!

6. Kallake leib labidale, lõigake seda soovi korral ja libistage see kiiresti ahju kivile või küpsetusplaadile. Valage vesi ahju põhjas asuvasse alumisse salve ja sulgege kiiresti ahi. Seadke taimer 15 minutiks.

7. Seejärel alandage temperatuuri 190-200 °C-ni. Tõsta küpsetusplaat vette ja küpseta 30 minutit.

8. Lase jahtuda riiulil. Ärge lõigake sooja leiba! Saate kahanemist.

Valmistage eespool nimetatud koostisosadest 1200 g kaaluv leib.

Retsepti allikas ja retsepti pilt: http://www.pazitka.cz/ostatni/domaci-kminovy-chleba-z-drozdi/

Additional parameters

Category: Leivanoad
Warranty: 2 years
Weight: 0.28 kg
Värv: Must
Materjal: Roostevaba teras
Tera pikkus: 26 cm
Suurus: 26 cm
Toote tüüp: Leivanuga
Kollektsioon: De Buyer Fiber Carbon
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: