Uue panni põletamine, maitsestamine
Uus teraspann peab olema tihendatud, st pannile tuleb luua polümeerpind, mis on ühelt poolt mittekleepuv ja teiselt poolt kaitseb korrosiooni eest. Niisiis, kuidas seda teha:
- Uus pan pesta kuuma veega ja eemaldage pehme käsna ja tilga pesuvahendi abil panni mõlemalt poolt mesilasvaha kiht, et kaitsta panni hoiustamise ajal roostetamise eest.
- Pan kuivatada põhjalikult.
- Lülita pliit sisse keskmise võimsuse puhul ja asetage pann sellele. Valage pannile umbes 1 mm õli ja laske kuumutada, kuni õli hakkab suitsema (pöörake pannil, kui see põleb, et õli jõuaks ka panni siseküljele).
- Umbes kolme minuti pärast hakkab panni pind tumenema, umbes 10 minuti pärast hakkab see suitsema ja seestpoolt pruunistuma (vt video). .Pruun on teie pannile õige värvus. Ei, ta ei saa enam kunagi hõbedast.
- Laske pannil jahtuda ja pühkige üleliigne õli pabersalvrätikuga ära.
- Iga kasutuskorraga põletatakse ja tumeneb pann uuesti. Lihtsalt öeldes, mida rohkem kasutatud ja tumedam, seda paremad omadused on teie teraspannil.