Köögiviljakoorijad

6 items total
Köögiviljakoorija, punane, Victorinox
11,90 €
VN76073
Tomatikoorija GOOD GRIPS 11 cm, punane, plastik, OXO
10,20 €
OXO11259000
Tomatikoorija, punane, Victorinox
7 €
VN760791
Köögiviljakoorija DUO 20165, punane, Joseph Joseph
9 €
JS20165
Köögiviljakoorija DUO, Joseph Joseph
10 €
JS80005
Tomatikoorija, punane, Victorinox
7 €
VN760751

Köögiviljakoorijad - teie köögis peab olema olemas

Mis on köögiviljakoorija?

Köögiviljakoorija on kööginõu, mida kasutatakse puu- ja köögiviljade koorimiseks. Sellel on terav tera, mis libiseb üle köögivilja pinna, kraapides naha säästlikult ära, jättes alles sisemise liha.

Veebilehel Kulina pakume teile köögiviljakoorijad sellistelt tuntud kaubamärkidelt nagu Victorinox, WMF, ja Joseph Joseph.

Milleks kasutatakse köögiviljakoorijat?

Köögiviljakoorijat ei kasutata mitte ainult selliste köögiviljade nagu kartuli, porgandi, baklažaani, mangoli või pähkli koorimiseks.

Neid saab kasutada ka šokolaadi või juustu õhukeste viilude lõikamiseks ning köögiviljade viilutamiseks ribadeks, mida saab kasutada köögiviljapasta või salatite valmistamiseks.

Tavalised köögiviljad, mida sageli kooritakse, on kartulid, porgandid, kurgid, suvikõrvitsad, õunad ja pirnid. Pidage meeles, et kõik köögiviljad ei vaja koorimist ja mõned, nagu peet või bataat, võivad olla isegi toitvamad, kui neid süüa koorega.

Millised on erinevused Y-Pe ja külgkoorija vahel?

Y-koorijal on oma nime saanud selle kuju järgi; see näeb välja nagu Y-täht. Sellel on pikk, sirge käepide, mille tera on selle otsas kergelt kaldu. Tera, mis on sageli valmistatud roostevabast terasest, on sirge ja terav tera, mis on otsa poole veidi kumer. Kuna tera kohandub kergesti toote kujuga ja väike kõverus otsas aitab eemaldada vead või silmad, on Y-koorijad suurepärased köögiviljade, näiteks kartulite ja porgandite koorimiseks.

Külgkoorija tera seevastu on paralleelne käepidemega ja koorib köögivilju küljelt. Tera on sageli hammastatud või hammastatud, mistõttu sobib see ideaalselt kõva koorega köögiviljade, näiteks pähkli või kõrvitsate koorimiseks. Selle käsitsemine nõuab veidi rohkem pingutust kui Y-koopiaga, kuna tera on käepidemega risti ja sellega on raskem liikuda kurvides.

Kui teile meeldib köögivilju süüa, siis võib teid huvitada ka meie köögiruutide ja -laasturite, elektriliste hakkurite ja purustite ning köögikombainide valik.