Leivamõõgad: kas need on köögis asendamatud?

Kas teadsite, et iga köögi vundament peaks olema kolm nuga? Suur Cook's korras töö jaoks, väike serva väiksemateks töödeks ja hammastatud teraga nuga, mis on meisterlik koorese leiva või baguette'i lõikamisel - kondiitrinuga. Sest ainult sellega suudate tungida kõva kooriku sisse ilma pehmet puru deformeerumata ja seega võluda iga kord usaldusväärselt korralikke viilusid. Nõustame teid, milliste parameetrite abil leiate teile sobiva kondiitritööriista.

Kvaliteetsed leivamõõgad

nuz na chleba
Milleks on vaja spetsiaalset kondiitritööriistu?

Kvaliteetsed küpsetised on väljastpoolt krõbedad ja seestpoolt kohevad. Ebasobiva noaga lõigates kahjustub kondiitritoodete struktuur, mureneb, kuju muutub ja tekivad ebameeldivad lõiked. Kondiitritoodete nuga on spetsiaalselt välja töötatud nii kõvade kui ka pehmete detailide lõikamiseks täiusliku tulemusega.

Lemmik kondiitritoodete noad

nuz na rajce

Kondiitritoodete nuga (mitte ainult)

See on meisterlik leiva või krõbedate baguettide viilutamisel, kuid tänu hammastatud terale saab sellega suurepäraselt viilutada ka mahlaseid tomateid, pehmeid puuvilju või kooke ja pirukaid. Lühidalt öeldes on kondiitrinuga mitmekülgne tööriist, mis on teie abimees sagedamini, kui te arvata oskate.

Leia rohkem köögiviljanugade kohta

Mida otsida leivanõude valimisel?
Tera
nerezovy nuz na pecivo

Kondiitritööriista tera peab olema hammastatud. Just hammastused võimaldavad tööriistal läbistada koorikut, ilma et see purustaks pehmet sisemist osa. Madalad hambad sobivad pehmemate kondiitritoodete jaoks, samas kui sügavamad hambad sobivad paremini kõvade koorikute jaoks.

Tera pikkus
delka noze na pecivo

See peaks olema vahemikus 20-26 cm. Sellise pikkusega on lihtne lõigata nii suuri leibu kui ka baguette või muid väiksemaid küpsetisi.

Kindlus
pevnost noze na pecivo

Tera peaks olema üsna õhuke, kuid samas väga tugev. Paindlikkus on kondiitritoodete nugade puhul puudus, sest ainult piisav tugevus tagab maksimaalse kontrolli lõikamise üle.

Materjal
material nozu na pecivo

Kõige sagedamini kasutatakse leivanugade valmistamiseks roostevaba terast, kuna see on piisavalt terav ja peab vastu korrosioonile. Mõnikord on saadaval ka Damaskuse terasest noad, kuid tuleb meeles pidada, et neid on raskem hooldada, kuna nad on altimad roostetama.

Kuju
tvar noze chleba

Kondiitritoodete noad on keskmise laiusega teraga, mis on tavaliselt sirge ja ümmarguse otsaga. Mõned tööriistad on käepidemest veidi koonusjas. Mõne kondiitritööriista tera on käepidemest allapoole nihkunud. See on mõeldud selleks, et vältida sõrmede kokkupuudet lõikelauaga lõikamisel.

Tasakaalustamine
vyvazeni noze na pecivo

Noa õige tasakaal tagab lihtsama käsitsemise ja parema kontrolli lõikamise ajal. See on tuntud selle poolest, et noa tasakaalupunkt (bolster) asub tera ja käepideme kokkupuutepunktis, nii et kui asetate sõrme noa selle osa alla, jääb see tasakaalus.

Käepide
rukojet noze na pecivo

Nuga peab sobima teie kätte. Käepideme ergonoomiline kuju tagab ohutuse ja vähendab ka väsimust pikemaajalise käsitsemise ajal. Erinevatel materjalidel on omad plussid ja miinused - puit on esteetiline, kuid võib aja jooksul näidata kulumise märke, metall on ajatu, kuid võib märjalt libiseda ja ka käes külma tunda, ning plastik- või komposiitkäepidemed on vastupidavad, taskukohased, kuid ei pruugi näida elegantsed.

pece o nuz na pecivo
4 lihtsat sammu:
Kuidas hoolitseda kondiitritoodete noa eest

Kui soovite, et teie leivanõel püsiks kaua terav, siis hoolitsege selle eest aeg-ajalt lihtsa, kuid olulise hoolduse eest:

  1. Pesemine
    Pärast iga kasutamist loputage nuga sooja vee ja pehme käsnaga. Vältige agressiivseid puhastusvahendeid või abrasiivseid käsnaid ja vältige pesemist nõudepesumasinas. Kõik need meetodid võivad nuga kahjustada ja kiirendada selle kulumist. Korrosiooni vältimiseks kuivatage nuga kohe pärast pesemist pehme lapiga.
  2. Ladustamine
    Hoidke oma kondiitritööriistu plokkides, riiulites, rööbastel või vooderdisega karbis või sahtlis, lühidalt öeldes kohas, kus tera ei saa kahjustada. Vältige nugade lahtist säilitamist köögisahtlis.
  3. Lihvimine
    Kondiitritoodete nuga ei pea teritama nii tihti kui tavalist nuga, sest selle hambad püsivad kauem teravad. Tavaline kasutamine tuhmib siiski iga tööriista, isegi parima kvaliteediga, seega tuleb teie leivanuga aeg-ajalt teritada. Kasutage ainult hammastatud nugade teritamiseks mõeldud tööriistu või kasutage professionaalset teritamist.
  4. Nõuetekohane kasutamine
    Kasutage nuga ainult kondiitritoodete valmistamiseks. Ärge kunagi kasutage seda muude koostisosade lõikamiseks, eriti kõvade koostisosade, näiteks rooste, luude, kõrvitsate, meloni või külmutatud toiduainete lõikamiseks. Need võivad tera oluliselt kahjustada. Lõika alati puidust või plastist lõikelaual; muud materjalid tuhmivad tera.
Leiva- ja kondiitritoodete noad

Kvaliteetsed nõudepesemisvahendid

Meie nõuanne
Loe ka
->
kvalitní noze
Kas tasub investeerida kvaliteetsetesse nugadesse?
Me anname teile nõu, millistesse veitsidesse investeerida ja kus te saate raha säästa.

pecivo nuz

Kõige populaarsemad leivanugade tootjad

Traditsiooniliselt on kõige lugupeetud kondiitritoodete tootjate hulka kuulunud Saksa kaubamärk .Wüsthofmis on tuntud oma täpsete tööde ja pika kasutusaja poolest. Sama populaarne on nuga Zwillingmis ühendab traditsioonilise käsitöö viimaste tehnoloogiatega, et tagada tera kõrge kvaliteet ja vastupidavus. Noad avaldavad muljet oma erakordse kvaliteediga koos erakordse disainiga.Sepistatud. Muud kvaliteetsed tööriistad on näiteks .WMF, Victorinox või Güde Solingen.
KKK
Kõige sagedamini esitatud küsimus
Mis on leivanõel?
Leivanõel on pika teraga ja hammastatud servaga köögitööriist, mis sobib ideaalselt leiva lõikamiseks.
Miks on kondiitritoodete nuga oluline?
Spetsiaalne leivanõel on loodud nii, et see tungib hõlpsasti leiva kõva kooriku sisse, purustamata selle sees olevat pehmet riivsaia. Tänu hammastatud terale on saadud lõige sujuv ja täpne.
Milline on kondiitritoodete noa tera ideaalne pikkus?
Ideaalne pikkus on 20-26 cm. Sellise pikkusega on lihtne lõigata suuri leibu, kuid ka väiksemaid saiakesi, näiteks baguette'i.
Millist tüüpi tera on parim leivanõel?
Ainult sakilised. See on ainus viis, kuidas viilud väljastpoolt krõbedaks ja seestpoolt kohevaks lõigata.
Milline teramaterjal on parim kondiitritoodete nuga?
Kõige sagedamini kasutatakse roostevaba terast, sest see on korrosioonikindel, kuid populaarsed on ka damaskus- või süsinikterasest noad.
Mis vahe on madalal ja sügaval süvendamisel?
Madalamad hambad sobivad pehmemate küpsetiste (baguette'id) jaoks, samas kui sügavamad hambad saavad paremini hakkama kõva koorikuga (leib).
Kuidas hoolitseda kondiitritoodete noa eest?
  • Puhastamine: loputage ja kuivatage nuga kohe pärast kasutamist. Vältige pesemist nõudepesumasinas.
  • Säilitamine: ärge hoidke nuga lahtiselt köögisahtlis, kasutage noaplokke või noarööpaid.
  • Viilutamine: viilutage ainult puidust või plastist lõikelaual.
  • Lihvimine: tera tõttu on parem tugineda professionaalsele teritamisele.