Jaapani noad

16 items total
Jaapani kokanuga KIRITSUKE EYES 20 cm, Dellinger
Outlet
91,99 € –10 %
82,79 €
DNGRSXLKHAUS8K
Jaapani tanto nuga RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
108 € –12 %
94 €
FDCK8175321
Jaapani nuga CLASSIC 17 cm, Wüsthof
114 €
WU1030131217
Jaapani nuga GOURMET 17 cm, Wüsthof
88,99 €
WU1035046017
Jaapani nuga Nakiri CLASSIC IKON 17 cm, Wüsthof
165 €
WU1030332617
Jaapani Santoku nuga 17 cm, Victorinox
83,70 €
VN6852017G
Juurviljanuga NAKIRI 17 cm, Dellinger
33,49 € –13 %
29 €
DNGRSXLPO2500200
Yanagiba nuga RED SPIRIT 24 cm, F.Dick
92,99 € –11 %
82 €
FDCK8175724
Jaapani hakkimisnuga NAKIRI 4000FC 17 cm, Miyabi
200 € –24 %
151,40 €
MB33952171
Kokanuga GYUTO CLASSIC SANDAL WOOD 20 cm, Dellinger
33 €
DNGRXZB9S8
Kokanuga KIRITSUKE CUBE EBONY WOOD 20,5 cm, Dellinger DNGRXZB58
Santoku nuga CULLENS GERMAN SAMURAI 17 cm, Dellinger
32 €
DNGRXZB13SS7
Hiina kokanuga ZEN 18 cm, must, Yaxell
New
271,99 €
YAX35519
Jaapani nuga KIRITSUKE ZEN 20 cm, must, Yaxell
New
193,99 €
YAX35534

Jaapani noad - teravad nagu mõõk

Mis on Jaapani stiilis noad?

Jaapani noad on pika ja õhukese teraga, millel on terav ots ja mida algselt kasutati toore kala õhukeste viilude lõikamiseks ja sushi valmistamiseks. Need on kergemad, tunduvad käes tasakaalustatumad ja sobivad ideaalselt täppisülesannete täitmiseks. Need on valmistatud kõvemast ja õhemast terasest - roostevabast terasest ehk haganest, mida kasutatakse ka Jaapani mõõkade valmistamiseks. Jaapani nugade käepidemed on valmistatud kõvast puidust.

Milleks kasutatakse jaapani noad?

Jaapani noad - tänu oma pikkadele ja õhukestele teradele - sobivad hästi kala või suurte lihatükkide lõikamiseks (eriti praadide puhul). On olemas palju spetsiifilisi jaapani noatüüpe (nagu Gyutou, Yanagi, Usuba või Deba), mida saab kasutada kõikide täpsuslike ülesannete täitmiseks alates kana konditustamisest kuni kala fileerimiseni ja mis tahes köögiviljade õhukeseks viilutamiseni.

Veebisaidil Kulina leiate kvaliteetseid Jaapani noad, mida toodavad sellised usaldusväärsed kaubamärgid nagu Dellinger või MIYABI. Võite valida ka Hollandi kaubamärgi Forged sepistatud Jaapani noad või vaadata meie kõige paremini müüdavaid Jaapani noad siit.

Kuidas teritada jaapani nuga?

Jaapani noad võivad olla kahe teraga või ühe teraga (traditsioonilised). Need on valmistatud kõvast terasest, mida on tegelikult lihtsam teritada kui lääne nugade puhul kasutatavat pehmet terast. Jaapani stiilis noa teritamiseks on vaja lihvimiskivi. Võite viia oma noa ka spetsialisti juurde.

Kuidas hoolitseda oma jaapani noa eest?

Jaapani noad on üsna suur investeering, nii et kui soovite, et teie Jaapani nuga kestaks kaua, järgige kindlasti neid lihtsaid nugade puhastamise ja hoiustamise reegleid:

  • noad on sageli nõudepesumasinas pestavad, kuid soovitame puhastada nuga käsitsi, kuna nõudepesuvahendid võivad kahjustada terasetera pinda
  • kui noal on puidust käepide, ärge pange seda nõudepesumasinasse
  • puust käepideme kuivamise vältimiseks õlitage need regulaarselt linaõli või mesilasvahaga
  • jaapani noaga lõikamisel ärge lõigake otse kõval pinnal, näiteks kivist töötasapinnal, roostevabast terasest valamul, taldrikul või klaasist, keraamikast, bambusest ja muudest kõvadest materjalidest valmistatud lõikelaudadel. Pehme plastist lõikelaud on parim
  • hoidke oma nuga eraldi, et terad ei muutuks tuhmiks. Kasutage noaplokki või noakasti.
  • teritage oma nuga regulaarselt