Kokanoad

106 items total
Kokanuga 22 cm, Victorinox
Kokanuga 22 cm, Victorinox
Veebis laos (1 pcs)
41,49 €
VN5200322
Kokanuga VG10 20,5 cm, nahkümbrisega, Forged
119 € –8 %
109 €
FORGEDSDV305584
Hiina kokanuga CLASSIC IKON 18 cm, Wüsthof
266,30 €
WU467318
Kokanuga 24 cm, F.Dick
Outlet
584 € –25 %
Kokanuga 24 cm, F.Dick
Veebis laos (2 pcs)
438 €
FDCK8164724H
Kokanuga CARBON FRAGMENT 20 cm, must, Dellinger
122,66 €
DNGRH139CH
Kokanuga CLASSIC COLOUR 16 cm, lilla, Wüsthof
121 €
WU1061700216
Kokanuga CLASSIC COLOUR 16 cm, pruun, Wüsthof
121 €
WU1061700116
Kokanuga CLASSIC COLOUR 20 cm, lilla, Wüsthof
143 €
WU1061700220
Kokanuga CLASSIC COLOUR 20 cm, pruun, Wüsthof
143 €
WU1061700120
Kokanuga CLASSIC COLOUR 20 cm, pruun, Wüsthof
143 €
WU1061700520
Kokanuga CLASSIC COLOUR 20 cm, roosa, Wüsthof
143 €
WU1061700420
Kokanuga CLASSIC COLOUR 20 cm, roosa, Wüsthof
143 €
WU1061700320
Kokanuga FRESH KITCHEN K1220304 15 cm, Tefal
20 €
TEFK1220304
Kokanuga GERMAN PAKKA WOOD 20 cm, pruun, Dellinger
40,86 €
DNGRXZB2SC8
Kokanuga GOURMET 20 cm, Wüsthof
83 €
WU456220
Kokanuga IDÉAL 20 cm, messingist neetidega, must, Lion Sabatier LS711480
Kokanuga SWISS MODERN 20 cm, must, Victorinox
72 €
VN6901320B
Up
More products

Kokanoad – noad, mida iga köök vajab

Mis on kokanuga?

Kokanuga on väga mitmekülgne kööginuga, mida kasutatakse paljude kulinaarsete ülesannete jaoks (liha lõikamiseks, viilutamiseks ja köögiviljade purustamiseks) ja üks kolmest noast, mis peaks olema igas köögis käepärast (vaadake meie täielikku kööginugade juhendit , et saada teada, mis on ülejäänud kaks nuga, millesse peaksite kindlasti investeerima).

Kokanoal on lai tera, mis ülespoole kaardudes moodustab selle otsa. Tera pikkus on tavaliselt 18-24 cm.

Mis vahe on kokanoal ja Santoku noal?

Kodukokad ja professionaalsed kokad kasutavad nii Santoku kui ka kokanuge erinevate lõikamistööde jaoks. Millised on põhilised erinevused nende kaht tüüpi nugade vahel? Kokanugadel on pikemad terad ja nende tera on kahe kaldega, erinevalt Santoku nugadest, mis on tavaliselt ühe kaldega. Kokanoa tera kuju paneb selle ettepoole „kiikuma”, Santoku noaga lõikate ühe, allapoole suunatud liigutusega.

Milleks kokanuga kasutatakse?

Kokanoa kumer tera võimaldab "kiigutavat" lõikamismeetodit, mis koos laia teraga muudab selle ideaalseks tööriistaks:

  • suure koguse köögiviljade ühekorraga tükeldamine
  • liha tükeldamine ja viilutamine
  • juustu viilutamine
  • puuviljade ja pähklite viilutamine, tükeldamine või purustamine

Kulinast leiate usaldusväärsete kaubamärkide valmistatud kvaliteetsed kokanoad, mis peavad kulumisele vastu kaua aega. Vaadake nugasid firmadelt nagu Wusthof, Zwilling või WMF. Samuti visake pilk peale meie enimmüüdud kokanugadele siit.

Kuidas kokanuga teritada?

Kui kasutate oma kokanuga igapäevaselt, peaksite seda üsna sageli teritama – vähemalt iga kahe nädala tagant, kasutades selleksnoateritajat. Parim viis kokanoa teritamiseks on terituskivi, millega tuleks seda mõlemalt poolt 15-20 kraadise nurga all teritada, samuti sobib selleks terasest terituspulk. Võite oma noa viia ka spetsialisti juurde.

Kuidas oma Santoku noa eest hoolitseda?

Kvaliteetsed kokanoad on üsna suur investeering, nii et kui soovite, et teie nuga kestaks kaua, järgige nugade puhastamisel ja hoiustamisel järgmisi lihtsaid reegleid.

  • noad on sageli nõudepesumasinas pestavad, kuid soovitame neid siiski käsitsi puhastada, kuna nõudepesumasina pesuvahendid võivad nende teraspinda kahjustada.
  • kui noal on puidust käepide, ärge pange seda nõudepesumasinasse.
  • puidust käepidemete kuivamise vältimiseks õlitage neid regulaarselt linaseemneõli või mesilasvahaga.
  • hoidke oma noad eraldi, et terad ei läheks nüriks. Kasutage noaalust või noaümbrist
  • teritage oma nuga regulaarselt