Kokanoad

9 items total
Kokanuga CLASSIC COLOUR 16 cm, korallroosa, Wüsthof
110 €
WU1061700316
Kokanuga CLASSIC COLOUR 16 cm, pruun, Wüsthof
110 €
WU1061700516
Kokanuga CLASSIC COLOUR 20 cm, pruun, Wüsthof
132 €
WU1061700520
Kokanuga CLASSIC COLOUR 20 cm, roosa, Wüsthof
132 €
WU1061700320
Kokanuga AJAX RED SPIRIT 20 cm, F.Dick
110 € –14 %
94 €
FDCK8172220
Kokanuga RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
106 € –19 %
85 €
FDCK8174721
Kokanuga SANDVIK RED NORTHERN SUN 20,5 cm, Dellinger
106 €
DNGRKH205
Kokanuga SUPER GOU 20 cm, punane, Yaxell
New
526,99 €
YAX37100

Kokanoad – noad, mida iga köök vajab

Mis on kokanuga?

Kokanuga on väga mitmekülgne kööginuga, mida kasutatakse paljude kulinaarsete ülesannete jaoks (liha lõikamiseks, viilutamiseks ja köögiviljade purustamiseks) ja üks kolmest noast, mis peaks olema igas köögis käepärast (vaadake meie täielikku kööginugade juhendit , et saada teada, mis on ülejäänud kaks nuga, millesse peaksite kindlasti investeerima).

Kokanoal on lai tera, mis ülespoole kaardudes moodustab selle otsa. Tera pikkus on tavaliselt 18-24 cm.

Mis vahe on kokanoal ja Santoku noal?

Kodukokad ja professionaalsed kokad kasutavad nii Santoku kui ka kokanuge erinevate lõikamistööde jaoks. Millised on põhilised erinevused nende kaht tüüpi nugade vahel? Kokanugadel on pikemad terad ja nende tera on kahe kaldega, erinevalt Santoku nugadest, mis on tavaliselt ühe kaldega. Kokanoa tera kuju paneb selle ettepoole „kiikuma”, Santoku noaga lõikate ühe, allapoole suunatud liigutusega.

Milleks kokanuga kasutatakse?

Kokanoa kumer tera võimaldab "kiigutavat" lõikamismeetodit, mis koos laia teraga muudab selle ideaalseks tööriistaks:

  • suure koguse köögiviljade ühekorraga tükeldamine
  • liha tükeldamine ja viilutamine
  • juustu viilutamine
  • puuviljade ja pähklite viilutamine, tükeldamine või purustamine

Kulinast leiate usaldusväärsete kaubamärkide valmistatud kvaliteetsed kokanoad, mis peavad kulumisele vastu kaua aega. Vaadake nugasid firmadelt nagu Wusthof, Zwilling või WMF. Samuti visake pilk peale meie enimmüüdud kokanugadele siit.

Kuidas kokanuga teritada?

Kui kasutate oma kokanuga igapäevaselt, peaksite seda üsna sageli teritama – vähemalt iga kahe nädala tagant, kasutades selleksnoateritajat. Parim viis kokanoa teritamiseks on terituskivi, millega tuleks seda mõlemalt poolt 15-20 kraadise nurga all teritada, samuti sobib selleks terasest terituspulk. Võite oma noa viia ka spetsialisti juurde.

Kuidas oma Santoku noa eest hoolitseda?

Kvaliteetsed kokanoad on üsna suur investeering, nii et kui soovite, et teie nuga kestaks kaua, järgige nugade puhastamisel ja hoiustamisel järgmisi lihtsaid reegleid.

  • noad on sageli nõudepesumasinas pestavad, kuid soovitame neid siiski käsitsi puhastada, kuna nõudepesumasina pesuvahendid võivad nende teraspinda kahjustada.
  • kui noal on puidust käepide, ärge pange seda nõudepesumasinasse.
  • puidust käepidemete kuivamise vältimiseks õlitage neid regulaarselt linaseemneõli või mesilasvahaga.
  • hoidke oma noad eraldi, et terad ei läheks nüriks. Kasutage noaalust või noaümbrist
  • teritage oma nuga regulaarselt