Lihanoad

1 items total

Fileerimisnoad - nülgige oma kala sujuvalt meie fileerimisnoaga

Milleks kasutatakse fileerimisnuga?

Fileerimisnuga on teatud tüüpi kööginuga, mida kasutatakse fileerimiseks. See kuulub konditustamisnugade perekonda ja seda kasutatakse spetsiaalselt kala fileerimiseks ja ettevalmistamiseks. Kalafilee nuga kasutatakse kala tükeldamisel naha, luude ja liha läbilõikamiseks.

Mis eristab fileerimisnuga ja konditustamisnuga?

Fileerimisnoad kuuluvad konditustamisnugade perekonda, kuid nende paindlikud ja teravad terad on mõeldud kala lõikamiseks ja luude eemaldamiseks. Fileerimisnoad on parem valik kõvema liha, näiteks sea-, veise- või kanaliha jaoks.

Kuidas teritatakse kalafilee nuga?

Fileerimisnoa paindlik tera nõuab oma paindlikkuse tõttu teistsugust lihvimist kui teised noad. Fileerimisnuga on teritatud otsast kannani, erinevalt teistest noadest, mis on teritatud kannast otsani.

Et saada oma fileerimisnoale ideaalne teritaja, saate vaadata meie nugade teritajate kollektsiooni.

Milline on hea fileerimisnuga?

  • materjal - veenduge, et valite kvaliteetse noa, mille tera ei roosteta kergesti
  • tera pikkus - fileerimisnoa üks olulisemaid omadusi on selle pikkus. Kuid teie noa pikkus peaks sõltuma kala suurusest, mida te kõige sagedamini valmistate. Valige pikema teraga nuga suuremate kalade jaoks ja lühem nuga väiksema saagi jaoks
  • õhuke ja paindlik tera - tera sobiv paindlikkus võimaldab teil filee kergelt läbi lõigata ja teha täpseid lõikeid

Veebisaidil Kulina leiate suure valiku esmaklassilisi fileerimisnoad tuntud tootjatelt nagu Wusthof ja Forged ning kui teile meeldib kala, vaadake kindlasti meie lõhe- ja kalanõude ning mereandide ja kalatarvikute kollektsiooni.

Võite lugeda ka meie ostujuhendit selle kohta, kuidas valida oma kööki täiuslikud noad, siit.

Kuidas hoolitseda oma fileerimisnoa eest?

Kööginoad on üsna suur investeering, nii et kui soovite, et teie fileerimisnuga kestaks kaua, järgige kindlasti neid lihtsaid reegleid oma nugade puhastamiseks ja säilitamiseks:

  • noad on sageli nõudepesumasinas pestavad, kuid soovitame puhastada nuga käsitsi, kuna nõudepesuvahendid võivad kahjustada terasetera pinda
  • kui noal on puidust käepide, ärge pange seda nõudepesumasinasse
  • puust käepideme kuivamise vältimiseks õlitage need regulaarselt linaõli või mesilasvahaga
  • hoidke oma nuga eraldi, et terad ei muutuks tuhmiks. Kasutage noaplokki või nugade kohvrit
  • teritage oma nuga regulaarselt