Kas soovite meie kokkade pannkooke Chefparade? Pole ime! Need on mitmekülgne äss teie varrukast - suurepärane hommikusöök ja kiire magustoit, kui teie toitlustajad ihkavad midagi magusat (või näljane külaline). Olenemata sellest, kas täidad need puuviljade, šokolaadi, värske juustu või lihtsalt sellega, mis külmkapist leiate, ei saa selle retseptiga midagi valesti teha.
Koostisosad
125 g tavalist jahu
2 muna
300 ml piima
veerand teelusikatäit soola
või praadimiseks
Menetlus
V kausid segage jahu, sool ja võib-olla ka suhkur. Vahusta teises kausis munad piimaga.
Lisage järk-järgult vedelad koostisosad jahu juurde ja vahustage vispligakuni moodustub ühtlane, tükivaba tainas. Ideaalne tainas peaks olema umbes koore konsistentsiga.
Kata tainas kinni ja lase tal külmikus puhata vähemalt 15-30 minutit, kuid üleöö või kauem, see säilib kuni 24 tundi.
Kuumuta pann kõrge kuumusega. Niipea, kui asetad peopesa umbes 5 cm kõrgusele pannile ja sellest kiirgab kuumust, on aeg teha esimene pannkook.
Lisage pannile teelusikatäis võid ja vähendage kuumust keskmisele.
Sega tainas kergelt ja kühvel valage pannile. Kallutage pannil kohe küljelt küljele, et tainas ühtlaselt põhjale jaotada. Kui tainas on piisavalt õhuke, valgub see kergesti laiali.
Kui pannkoogi pealmine osa on kuivanud ja pannkoogi sisse tekkinud mullid on tekkinud, on õige aeg seda ümber pöörata. Kerge panniga on seda lihtne teha, keerates seda ümber, kuid kui praadite raskel malmpannil või teraspann, eelistatavalt pannkoogi alla ja keerake ümberpöörajaga.
Laske pannkoogil teisel pool kuldpruuniks muutuda ja võtke pannilt välja. Kui pannile on jäänud kõrbenud tainast, pühkige see paberrätikuga, lisage veidi võid ja korrake protsessi, kuni olete kogu taina läbi töötanud.
Määri valmis pannkoogid kohe täidisega või pane need taldrikule ja hoia soojas - kas kergelt eelkuumutatud ahjus (60-70 °C) või soojas pliidil. Kui need on soojad, levib täidis paremini ja loomulikult on need ka maitsvamad.
Valmis pannkoogid võib pakkida rullidesse, voltida kolmnurkadeks või teha pannkoogikooki.
Parimad pannkoogipannid klientide hinnangute järgi
Näpunäited ja nipid
Kuidas valmistada maitsvaid pannkooke
Kui soovite pannkoogid kindlasti täita magusa täidisega, siis võite lisada ühe supilusikatäie suhkrut. Kuid olge teadlik, et selline tainas muutub kiiremini kuldseks, kuid see kõrbeb ka kergemini.
Kui te kavatsete teha pannkooke soolase täidisega, siis võite neid valmistada soolatud võis või lisada näpuotsaga .soolad mitte rohkem või võite lisada sellele maitsetaimi.
Pannkooke võib valmistada ka searasvas või õlis või peal.mittekleepuvad pannid täielikult rasvavaba. Kuid pidage meeles, et või annab neile tõelise "prantsuse kreppide" maitse.
Kasutage klaaritud võid, sest see ei põle, erinevalt tavalisest võist.
Öeldakse, et esimene pannkook ei lähe kunagi valesti, see põleb või rebeneb ümberpööramisel. Sageli on see tingitud sellest, et pann ei ole piisavalt kuum. Seda saab vältida, kui kasutada esimesel praadimisel veidi rohkem rasva. Kuid siis on pannkook liiga rasvane, nii et see ei ole jälle ideaalne. Seega ärge tehke esimesest pannkoogist kortsu, aga kui teine pannkook rebeneb ja te ei saa seda ümber keerata, siis on probleem tõenäoliselt taina konsistentsis, seega proovige seda päästa, lisades juurde muna.
Kui sulle meeldivad eriti õhukesed pannkoogid, lisa tainasse veidi rohkem piima, kui retseptis ette nähtud.
Kui olete teinud rohkem pannkooke, kui kasutate, pange need sisseplaat, laske neil jahtuda, katke ja hoidke külmikus. Need säilivad kuni 3 päeva. Valmis pannkooke võib ka külmutada.
Kõik, mis on pannkookide valmistamiseks kasulikud
Video juhised
Kuidas valmistada pannkooke
Hakka meisterlikult valmistama pannkooke, mida kõik, kes neid maitsevad, armastavad.
Meie nõuanne
Loe ka
Kuidas valida õige pann (mitte ainult pannkookide jaoks)
Õigete pannide valimine on võti täiuslike pannkookide valmistamiseks - me ütleme, kuidas seda teha!
Miks mu pannkoogid rebenevad või kleepuvad pannile?
Kui pannkoogid rebenevad, võib tainas olla liiga vedel - proovige lisada veidi jahu. Kui pannkoogid kleepuvad pannile, võib probleem olla selles, et pann ei ole piisavalt kuum või ei ole piisavalt rasva. Kasutage kvaliteetset mittekleepuvat pannit ja pintseldage seda enne iga pannkooki kergelt võiga või õliga.
Milline on parim retsept pannkookide jaoks ilma piimata?
Piima saab hõlpsasti asendada taimsete alternatiividega (nt kaera-, mandli- või sojapiimaga). Või võid kasutada lihtsalt vett - pannkoogid on siis kergemad, kuid siiski maitsvad. Sega lihtsalt 200 g tavalist jahu, 2 muna, 300 ml vett, näpuotsaga soola ja supilusikatäis õli.
Kuidas pannkooke õigesti keerata, et nad ei laguneks?
Pärast taina valamist pannile oodake, kuni servad hakkavad eralduma ja pind ei ole enam vedel. Seejärel kasutage laia spaatlit ja keerake pannkook kiiresti ja sujuvalt ümber. Kui tunned end julgelt, võid proovida ka viskamist - selleks piisab vaid teravast, kuid õrnast randme liigutamisest!
Kui kaua lasta pannkoogitainal enne praadimist puhata?
Ideaalis vähemalt 15-30 minutit. Puhkus võimaldab jahul vedelikku endasse imeda ja tainas saab parema konsistentsi. Kui sul on kiire, võid praadida kohe, kuid kui sul on aega, jäta tainas tunniks või üleöö külmikusse - tulemuseks on pehmemad pannkoogid.
Kuidas teha pannkooke, et need oleksid kohevad?
Pannkookide kohevaks muutmise võti on leivapulbri või söögisooda lisamine. Teine trikk on lasta tainal veidi aega (vähemalt 15 minutit) puhata ja mitte liigselt segada tainast praadimise ajal - mida vähem segate, seda kohevam on taigen.