Kuidas ma tean, milline on parim mittekleepuv pann?

nejlepsi neprilnava panev

Millised pannid on tõeliselt mittekleepuvad ja millised jäävad alla?Milleks sobib selline pann ja milleks pigem traditsiooniline roostevabast terasest, malmist või terasest pann? Seda kõike ja palju muud saate teada sellest artiklist.

Miks toit pannil põleb?

Alustame karmilt ja jõuame keemiasse. Toidu praadimine pannil on tegelikult valkude ja rauaühendite keemiline reaktsioon, mistõttu malm- ja teraspannid on kleepuvad.

Mittekleepuvat pinda võib seega ilma liialdamata nimetada mittereaktiivseks. Seda reaktiivsust saab enam-vähem vähendada tavapäraste pannide puhul õli kasutamisega, mis täidab tühjad reaktsioonikohad ja valgul ei ole midagi, millega reageerida.

Kvaliteetsed mittekleepuvad pannid

Parimad mittekleepuvad pannid meie klientide hinnangute järgi

neprilnava nebo ocelova panev
Milleks on mittekleepuv pann hea?

Sellele küsimusele ei ole lihtne vastata ja võib-olla ei olegi ühte õiget vastust, igal pinnal on oma pooldajad ja vastased. Igal pannil on oma eripära ja see küpsetab erinevalt. Millised on peamised erinevused kleepumisvastasel ja tavalisel pannil küpsetamise vahel?

  • Maksimaalne temperatuur
    Teras, roostevaba teras ja malm peavad vastu väga kõrgetele temperatuuridele. Lihale tekib ilus krõbe koorik tänu Leidenfrost-efektile, mille puhul liha koorub pannilt ja paisub aurust. Mittekleepuvad pannid ei suuda seda teha ja seetõttu ei saavuta te kunagi suurejoonelist krõbedat kihti liha peal.
  • Soojendamine
    Kõrge temperatuur on osaliselt seotud kütmisega. Kui õli ja kõik koostisosad pannile pannakse, kui see on kuum, siis kleepuvabad pannid ei talu hästi kuumutamist. Toit valmistatakse keskmisel temperatuuril ja selle küpsemine võtab veidi kauem aega.
  • Tuk
    Kõik pingutused, mida tehakse kleepumisvastase pinna loomiseks, on tegelikult seotud rasvaga. Seoses tervisliku toitumise levikuga soovivad paljud inimesed oma toidusedelist tarbetut rasva välja jätta ja valmistada õlivabu toite. Loomulikult on see tavalise panniga võimatu, nagu me eespool selgitasime.
Pans
Meie nõuanne
Loe ka
->
velikost pánve
Kuidas valida õige suurusega pann?
Kas teadsite, et õige suurusega panni valimine võib muuta oluliselt teie toidu kvaliteeti ja maitset. Selles juhendis saate teada, kuidas valida oma majapidamise kulinaarsetele vajadustele sobivat suurust.

panev titan
Ultramoodsad titaanist pannid
  • Suurepärased soojusomadused
    Titaanist keedunõude sisemine kiht on valmistatud alumiiniumist, millel on väga hea soojusjuhtivus ja mis reageerib seega kiiresti temperatuurimuutustele, mis on soovitav omadus kõrgkokkade puhul. Enamikku pannidest täiendab kuumakindlast plastist käepide, et toitu saaks ahjus valmis teha. Kontrollige seda teavet alati konkreetse toote puhul!
  • Taltsutamatu tõukur
    Neil ei ole mitte ainult titaanpannid häid soojusomadused, kuid nad on ka väga vastupidavad. Kui sa neid noaga ei lõika, siis sa ei tee neile haiget. Neid ei kahjusta ka kõnniteele kukkumine või järsud temperatuurimuutused, mis näiteks pressitud alumiiniumpannu deformeeriksid.
  • Madal hoolduskoormus
    Titani on ka meeldiv hooldada. Te ei pea tegelema spetsiaalsete toodete või protseduuridega. Te lihtsalt keedate seda ja paiskate selle nõudepesumasinasse. Te ei tee sellele isegi haiget, kui te seda küürite või leotate. Titan ei muuda värvi ja säilitab oma välimuse ilma igasuguse hoolduseta.

    Parimad titaanpannid on meie turule tarnitud Saksa ettevõtete poolt.WOLL aZWILLING. Mõlemad kaubamärgid pakuvad kompromissitut kvaliteeti ja ajatut disaini. Ükskõik, millise panni nende tootevalikust valite, jääte täiesti rahule.
Suurimat teavet titaanpannide kohta

Populaarsed titaanpannid

panev hlinik
Alumiiniumpannid, millel on mittekleepuv kate

Alumiiniumist toidunõud on väga populaarne oma suure juhtivuse tõttu. Siiski on sageli küsimärgi all, kas alumiiniumist toidunõud on tervisele ohutud. Ei maksa muretseda, see ei ole iseenesest mürgine, maksimaalselt võib happeliste toitude valmistamisel eralduda ebasoovitavaid aineid, kuid seda ainult katmata alumiiniumi puhul. Ja seda kööginõusid ei kasutata enam peaaegu üldse.

Alumiiniumsüdamikuga toidunõudele on peale pritsitud mittekleepuv kate ja sinna on tihtipeale koer maetud. Alumiiniumil endal on suurepärased omadused ja see on väga vastupidav, kuid mõned pinnakatted ei ole kõige õnnelikumad ja paradoksaalsel kombel vähendavad kogu toote kvaliteeti. Mida jälgida, kui ostad kleepumisvastase kattega alumiiniumpanni?

  • Tootmismeetod
    Kui alumiiniumpanni hind on teie arvates kahtlaselt madal, vaadake tootmismeetodit. Odavad pannid pressitakse tavaliselt mitmest kihist. Need võivad olla odavamad, kuid nad ei reageeri hästi temperatuurimuutustele ja deformeeruvad aja jooksul kergesti. Valatud pannid on kvaliteetsemad, mis on tugevamad ja kestavad ka palju kauem.
  • Kvaliteet
    Sadu kordi korratud tõde, et kvaliteet on oluline, kehtib loomulikult ka käesoleval juhul. Ärge laske end ahvatleda kuskil supermarketis pakutava kaubamärgita panni eripakkumisest. Sa võid saada odava pakkumise, kuid see ei ole kindlasti hästi kulutatud raha. Odavad tooted on sageli halva kvaliteediga ning kate on õhuke ja kulub kergesti ära.
  • Hooldus
    Alumiiniumist toidunõude hooldamine on suhteliselt lihtne. Juhtpõhimõte on kasutada õrnu tooteid ja pehmeid käsnasid, unustage traatlapp ja jämedad puhastusliivad. Sama põhimõte kehtib ka toiduvalmistamisel. Ärge kunagi kasutage metallist pöörlejaid ja tööriistu, ostke klassikalised puidust, plastist või silikoonist abivahendid ja panni pind teenib teid kaua.

    Alumiiniumist pannid mittekleepuva pinnaga pannid on üsna levinud, nii et neid mittekleepuvaid pannid on laias valikus juhtivatelt kaubamärkidelt nagu .De Buyer, Eva Solo või Tefal. Saate valida klassikaliste praepannide, wokpannide, pannkoogipannide või saunapannide vahel.
Lisaks mittekleepuvatest alumiiniumpannidest

Suurepärased alumiiniumpannid

panve keramika
Kas keraamilised pannid on tõesti mittekleepuvad?

Ausalt öeldes ei ole nad seda. Nende omadused on tõenäoliselt kõige sarnasemad emailile ja nad on peaaegu poorideta. Siiski vajate praadimisel vähemalt väikest kogust õli. Kui aga võrrelda keraamikat teiste mittekleepuvate pannidega, satuks keraamika kujuteldavas nimekirjas kõige madalamale kohale.

Keraamilised pannid Kõikidel on siiski oma vaieldamatud eelised. Tänu juhtivale alumiiniumsüdamele reageerib temperatuurimuutustele kiiresti, nii et teil on kogu toiduvalmistamisprotsessi üle täiuslik kontroll. Keraamika on vastupidav, seda on lihtne hooldada ja see ei kriimustu nii kergesti kui teflon.

Keraamiliste pannide kohta rohkem

Populaarsed keraamilised pannid


vypalena panev


Luua mittekleepuv kate roostevabast terasest, terasest või malmist pannidele.

Saate ka tavalistele roostevabast terasest, terasest või malmist pannidele luua looduslikult mittekleepuva kihi, põletades neid (maitsestades). Lihtsalt kuumutage pann kõrge temperatuurini ja valage sinna õhuke kiht toiduõli. Hoidke kuumust kõrgel vähemalt kümme minutit, õli peab suitsema, seejärel laske see maha, pühkige kuiva lapiga ja olete valmis. Valuraua, teras või roostevaba teras? Milline pann on parim?


Kvaliteetsed malmist, roostevabast terasest ja terasest pannid


jakou vybrat panev
Milline pann valida?

Nagu eespool mainitud, eelistab iga kokk erinevaid pannide omadusi. Otsustage vastavalt oma kogemusele ja tunnetusele. Siin on aga kõige olulisemad tegurid, mida panni valimisel arvesse võtta.

  • Mida ma valmistan pannil
    Kui kavatsete liha või köögivilju ilma rasvata küpsetada, siis otsige kindlasti mittekleepuva kattega titaani või alumiiniumi. Oma kogemuse põhjal soovitame osta ühe kleepuvaba panni tervislikuks, rasvavabaks toiduvalmistamiseks ja klassikalise panni praadimiseks.
  • Hind
    Esialgne investeering kvaliteetsesse panni võib tunduda kõrge, kuid kindlasti on parem osta esimesel korral kvaliteetne toode, mis kestab palju kauem kui halva kvaliteediga tooted. Kui te piisavalt hoolega otsite, leiate kindlasti mõistliku kompromissi hinna ja kvaliteedi vahel.
  • Mida ma veel ootan pannilt
    Peab mõtlema, kui palju ma tahan panniga tegeleda. Kas ma tahan seda nõudepesumasinas pesta või ei viitsi ma käsitsi küürida? Edasi otsustame vastavalt pere suurusele, väiksematele majapidamistele piisab kuni 26 sentimeetri läbimõõduga pannist toidu valmistamiseks, suuremad pered valivad umbes 30 sentimeetri läbimõõduga panni.
Suured pannid
KKK
Kõige sagedamini esitatud küsimus
Kas mittekleepuvate pannide kasutamine on ohutu?
Jah, need on ohutud, kui neid kasutatakse õigesti. Vältige üle 260 °C ülekuumenemist.
Millised toidud on kõige tervislikumad?
Kui otsite panni, mille puhul te ei taha mõelda pinnakahjustustest tulenevatele terviseriskidele, võite julgelt valida emaili, titaani, süsinik- või roostevaba terase või keraamika.
Mis on PFOA vaba?
PFOA on perfluorooktaanhappe nimetus (jumal tänatud nende lühendite eest). Seda on varem kasutatud mittenakkuva köögitoa viimistluses ja on tõestatud, et sellel on negatiivne mõju inimeste tervisele. PFOA-vaba on seega märgis toodetele, millel ei ole selle happega midagi pistmist.
Milline mittekleepuv pann induktsiooni jaoks?
Induktsioonpliidil toiduvalmistamisel peate selle valimisel pöörama tähelepanu toidunõude materjalile. Veenduge, et valitud mudelil oleks ferromagnetiline alus, et võimaldada induktsiooniga toiduvalmistamist.
Kuidas pikendada mittekleepuva panni kasutusiga?
Kasutage puidust või silikoonist tööriistu ja peske seda käsitsi.
Kas ma võin kasutada induktsioonpliidil mittekleepuvat panni?
Jah, kui see on märgitud induktsiooniga ühilduvaks.
Miks tekivad mittenakkepannil kriimustused?
Metallnõude, ebaõige puhastamise või ladustamise tõttu.
Kas ilma rasvata on võimalik toiduvalmistamine mittenakkepannil?
Jah, pind on mittekleepuv ja võimaldab toiduvalmistamist ilma rasvata.