8 küsimust induktsiooni kohta, millele sa pead teadma vastust!

pánve na indukci

Induktsioonpliidid on kaasaegsed, kiired ja ökonoomsed. Tänapäeval on induktsiooniga toiduvalmistamine laialt levinud, kuid selle soojusallikaga seoses on palju küsimusi ja müüte. Vastame üheskoos kõige levinumatele küsimustele induktsiooni kohta ja klaarime lõplikult õhku.

1. Kuidas toimib induktsioon?

Elektromagnetiline induktsioon on väga huvitav füüsikaline nähtus, mis avastati XIX sajandi alguses. Kahekümnenda sajandi alguses püüti patenteerida esimesed induktsioonipliidid, kuid edutult. Induktsioonpliitide masstootmine toimus alles palju aastaid hiljem.

Erinevalt teistest pliitidest tekib soojus otse anuma seintes. Klaasplaadis on mähis, mida läbib vahelduvvool, mis tekitab elektromagnetvälja, mida häirib ka plaadil olev pott. Materjali takistuse tõttu tekib energiakadu, mis antud juhul on soovitav, sest see väljendub soojusena.

2. Milline köögitehnika sobib induktsiooni jaoks?

Kui ostate induktsioonpliidi, ei pea te tingimata kõiki nõusid ära viskama. Võite kontrollida kööginõude sobivust lihtsa katsega. Kõik, mida vajate, on lihtne magnet. Kui magnet jääb keedunõudele külge, siis on see induktsioonipliidile sobiv.

Kvaliteedipannid induktsiooni jaoks

Parimad induktsioonipannid klientide hinnangute järgi


3. Millised materjalid on parimad induktsioonküpsetamiseks?
Teras
ocelova panev na indukci
Teras on suurepärane materjal induktsiooniga toiduvalmistamiseks. Seda saab kuumutada kõrgetel temperatuuridel ja selle omadused paranevad sagedase kasutamisega. Pinnal ei ole koorumisohtu ja õlipõletus annab sellele kaitsva kihi.

Puhast terast võib leida peamiselt järgmiste toodete hulgastpannidsest eriti liha valmistamisel on oluline hoida pann korralikult kuumana. Te ei pea muretsema, et investeerida teraspannile, sest kui seda õigesti käsitseda, siis pärivad seda ka teie lapsed.
Valuraua
litinove hrnce na indukci
Väga rasked malmist nõud on samuti magnetilised ja nendega saab küpsetada induktsioonpliidil. Looduslik malm on mõeldud tõelistele entusiastidele. Pinnakatteta looduslikul malmil on suurepärased omadused, kuid need lunastatakse nõudlikuma hooldusega. Malmist potid ei need lihtsalt purune, kui sa kogemata poti maha kukutad, rikub pigem põrandat kui potti.

Pole midagi stiilsemat hautatud ja aeglaselt küpsetatud roogade jaoks kui raske malmist pada. Kujutage ette jahedat talveõhtut, kui võtate malmist poti aeglaselt hautatud lambalihaga pliidilt otse lauale. Ainuüksi mõte soojendab meie südant.
Roostevaba teras
nerezove hrnce
Roostevaba teras ise ei ole magnetiline, kuidkvaliteetsed potid on sageli võileivapõhjaga, mis peidab endas mingit ferromagnetilist metalli. Selle teabe saamiseks vaadake siiski alati konkreetselt tootelt. Liivapõhi on suurepärane, sest see võimaldab kasutada roostevabast terasest keedunõu suurepäraseid omadusi induktsioonküpsetamisel. Roostevaba teras on odav, kerge ja kergesti käsitletav. Samuti on see täiesti ohutu ja kergesti hooldatav.

Kõik meieroostevabast terasest potid on mõeldud induktsioonpliidil valmistamiseks. Saate valida mitmete tootemarkide ja disainiga pottide vahel. Ärge kartke investeerida tervesse roostevabast terasest komplekti, sest see on tõesti mitmekülgne ja populaarne materjal.
Muud materjalid
medene hrnce
Induktsioonküpsetamiseks võib kasutada ka muid mittemagnetilisi materjale. Nagu roostevabast terasest, tuleb põhja sisestada mõni ferromagnetiline metall. Siinkohal tuleb eriti mainida vaskest keedunõud, mida kõik professionaalsed kokad armastavad oma kiire reageerimise tõttu temperatuurimuutustele, ükski teine metall ei reageeri nii kiiresti kui vask.

Vasknõude investeering on veidi suurem, kuid te ei pea pettuma. Vasknõusid on enamasti käsitsi valmistatud ja iga teos on ainulaadne kunstiteos. Vasknõusid ei panda kappi, vaid nende omanikud näitavad neid uhkelt pliidi kohal.

Parimad induktsioonipotid meie klientide hinnangul

Meie nõuanne
Loe ka
->
panve na indukci
Kuidas valida parim pann induktsiooni jaoks
Kas teadsite, et induktsioonküpsetamine on väga tõhus, sest energia kantakse otse pannile, ilma et soojus läheks ümbritsevale keskkonnale kaduma? Me aitame teil orienteeruda induktsioonpannide laias valikus ja aidata teil valida parim.
indukcni vareni
4. Kas toiduvalmistamisvahendeid saab kasutada ka muudel soojusallikatel?

Jah. Nõusid saab kasutada nii gaasi- kui ka elektripliidil. Kui sellel ei ole plastkõrvad, võib seda isegi ahjus küpsetada.

5. Kas induktsioonpannud võivad kaotada oma funktsiooni?

See on üks laialt levinud müüt, kuid see on täiesti vale. Ferromagnetism ei ole ajutine supervõime, see on metalli püsiv omadus ja seda ei saa hävitada mis tahes tavapäraste vahenditega. Kui te ei saa süüa, siis on viga induktsioonpliidis.

6. Kas poti kuju mõjutab toiduvalmistamist?

Üllataval kombel jah. Induktsiooniplaat on sile, isegi ilma kareduseta. Sama nõutakse ka induktsiooniplaadilt. Jämedad ja ebatasased potipinnad ei pea induktsioonpliidil vastu. Sama kehtib ka kumera kujuga põhjade kohta, mis on induktsioonil kasutuskõlbmatud.

cooking induction
7. Kas induktsioonküpsetamine on ohutu?

Jah. Toiduvalmistamine induktsioonpliidil on täiesti ohutu. Kui te panete käe pliidile, kui see on sisse lülitatud, siis te ei põleta ennast. Loomulikult ei kehti see juhul, kui pott oli juba mõnda aega tagasi pliidil kuum. Võrreldes gaasiga ei ole teil kodus lahtist tuld ja on üliinimlik ülesanne süüdata näiteks pott, kui te ei ole tähelepanelik.

Ei ole vaja muretseda, et induktsioonküpsetamisel eraldub ohtlik kiirgus või lained, nagu mõned vastased väidavad. Keetmine ei eralda ka mingeid kemikaale ja induktsioon on tõesti ohutu soojusallikas.

8. Kas ma võin kõiki koostisosi induktsioonil küpsetada?

Tegelikult ei saa me aru, kes tuli välja mõttega, et mõningaid toiduaineid ei saa induktsioonpliidil valmistada. See müüt on täielik jama. Induktsioonpliidil saab valmistada igasuguseid koostisosi. Te ei pea muretsema selle pärast, et pann ei saa piisavalt kuumaks ja et teie praad ei küpseks hästi. Induktsiooniga saab valmistada kõike.

Kvaliteedi induktsioonipotid

indukcní hrnce

Lõplik nõuanne

Kui teil oli mingeid kahtlusi induktsioonpliidil toiduvalmistamise suhtes, siis loodame, et pärast selle artikli lugemist ei ole teil enam neid kahtlusi. Induktsioon on turvaline ja kui te praegu oma kööki renoveerite, ärge kartke ja otsustage kindlasti selle kasuks. Te ei kahetse seda.