Induktsioonpliidid on kaasaegsed, kiired ja ökonoomsed. Tänapäeval on induktsiooniga toiduvalmistamine laialt levinud, kuid selle soojusallikaga seoses on palju küsimusi ja müüte. Vastame üheskoos kõige levinumatele küsimustele induktsiooni kohta ja klaarime lõplikult õhku.
1. Kuidas toimib induktsioon?
Elektromagnetiline induktsioon on väga huvitav füüsikaline nähtus, mis avastati XIX sajandi alguses. Kahekümnenda sajandi alguses püüti patenteerida esimesed induktsioonipliidid, kuid edutult. Induktsioonpliitide masstootmine toimus alles palju aastaid hiljem.
Erinevalt teistest pliitidest tekib soojus otse anuma seintes. Klaasplaadis on mähis, mida läbib vahelduvvool, mis tekitab elektromagnetvälja, mida häirib ka plaadil olev pott. Materjali takistuse tõttu tekib energiakadu, mis antud juhul on soovitav, sest see väljendub soojusena.
2. Milline köögitehnika sobib induktsiooni jaoks?
Kui ostate induktsioonpliidi, ei pea te tingimata kõiki nõusid ära viskama. Võite kontrollida kööginõude sobivust lihtsa katsega. Kõik, mida vajate, on lihtne magnet. Kui magnet jääb keedunõudele külge, siis on see induktsioonipliidile sobiv.








