segamislusikad

2 items total
Joogikõrred 18 cm, 6 tk komplektis, harjaga, roostevaba teras, WMF WM608976040
Joogikõrs 18 cm, pilliroog, REVOL
1 €
RV655312

Baarilusikad - mõeldud jookide kiireks ja lihtsaks segamiseks

Mis on baarilusikad?

Baarilusikad on spetsiaalselt jookide segamiseks valmistatud pika käepidemega lusikad. Sageli on neil keeratud võll, mis muudab nende kasutamise jookide segamiseks ja virnastamiseks lihtsamaks. Need on keskmiselt umbes 30 cm pikad, et neid saaks mugavalt kasutada koos pikkade joogiklaaside ja kokteilisegistitega.

Keeratud võlli abil on baarmenidel lihtne jõuda kõrgete klaaside või šeikerite põhja ja mõõta väikeseid koguseid koostisosi, näiteks tilkasid bitterit.

Baarilusikate käepideme vastaspoolses otsas on sageli näha lamedat ketast, mida saab kasutada näiteks puuviljade või suhkruvormide segamiseks.

Millised on kokteilisegamislusikate tüübid?

Meil on poes Kulina erinevaid baarilusikaid tuntud tootjatelt nagu Alessi ja House Doctor. Järgnevalt on esitatud mõned erinevad baarilusikas :

  • Keerdatud käepidemega baarilusikas: Sellel on keeratud käepide ja pikk, peenike vars.
  • Tilgakujuline baarilusikas: See stiil on baarilusikas sobib kihiliste kokteilide serveerimiseks, sest sellel on pisarakujuline pea.
  • Muddler Bar Spoon: Seda tüüpi baarilusikas on ühes otsas muddler, mida saab kasutada maitsetaimede, puuviljade ja muude asjade purustamiseks.
  • Trident baarilusikas: Seda stiili baarilusikas on kolme sangaga, mida saab efektiivsemalt kasutada kokteilide segamiseks.

Miks tuleb mõnda kokteili segada ja mõnda loksutada?

Kokteili raputamise või segamise tehnika võib oluliselt mõjutada selle lõplikku maitset ja tekstuuri. Üldiselt loksutatakse tavaliselt kokteile, mis sisaldavad häguseid või viskoosseid koostisosi, nagu puuviljamahlad, koor või munavalged. Nende koostisosade raputamine koos kokteilišeiker loob vahustatud, hästi segunenud ja kergema tekstuuriga joogi.

Teisest küljest segatakse tavaliselt kokteile, mis sisaldavad selgeid, tugevaid alkohoolseid jooke ja likööre, nagu näiteks Martini või Manhattan. Segades õrnalt baarilusikas, segunevad koostisosad, ilma et jooki liiga palju lahjendataks, luues ühtlase ja tasakaalustatud kokteili.

Lisaks sellele võib kokteili loksutamise või segamise valik sõltuda ka joogi soovitud temperatuurist ja lahjendamisest. Kokteili raputamine annab tavaliselt külmema ja lahjema joogi kui segamine, mille tulemuseks võib olla tugevam ja vähem lahjendatud kokteil.

Lõppkokkuvõttes sõltub otsus, kas kokteili loksutada või segada, retseptist ning lõppjoogi soovitud maitsest ja tekstuurist.

Lisaks segamislusikale võite vajada ka muid baarmeni tööriistu, seega vaadake kindlasti meie kollektsioone baarmeni tööriistadest, baarmeni komplektidest ja muudest baarmeni tööriistadest.

Ja kui olete fantaasiakokteilide fänn või kui otsite elegantset kingitust, siis peaksite sirvima ka meie kokteiliklaaside ja pikkade joogiklaaside kollektsiooni, et leida stiilseid klaase oma jookide nautimiseks.